woensdag 5 februari 2014

Peen en Uien met Balletjes in Appelstroopsaus ..

Vandaag in de Kokker-El keuken "Peen en uien maar dan net ff anders

En wat heb je er voor nodig ?

800 gr aardappelen
500 gr winterpeen
3 zoete uien
1 klontje boter
2 el piccalilly
1 ei
400 gr half om half gehakt
1 el pittige mosterd
3 el paneermeel
olijfolie om in te bakken
250 ml appelsap
6 el rinse appelstroop
2 plakken ontbijtkoek

En hoe ga je te werk om het te maken nou als volgt
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels en winterpenen in gelijke stukken.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Kook de aardappels, winterpenen en de uien in circa 15 minuten gaar.
Giet af en stoom droog.
Pureer de aardappels, winterpenen en de uien met een pureestamper.
Maak de puree smeuïg met boter.
Voeg de piccalilly toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

voor t maken van de Balletjes in appelstroopsaus doe je het volgende

Meng het ei met het gehakt, de mosterd, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper.
Rol ballen ter grootte van een pingpongbal van het .
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom goudbruin in circa 5 minuten. Schenk de appelsap erbij en voeg de appelstroop toe.
Breng aan de kook en kook circa 5 minuten.
Snijd de ontbijtkoek in kleine stukjes.
Roer de ontbijtkoek erdoor en kook circa 4 minuten mee tot de ontbijtkoek is opgelost.
Laat dat geheel even sudderen en dan ben je klaar om je borden op te maken
Lex serveerde er een lekkere salade bij
En sneed een extra pepertje door het gehakt voor een extra bite aan de zoete ballen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten