Vandaag in de Kokker-El keuken "Peen en uien maar dan net ff anders
En wat heb je er voor nodig ?
800 gr aardappelen
500 gr winterpeen
3 zoete uien
1 klontje boter
2 el piccalilly
1 ei
400 gr half om half gehakt
1 el pittige mosterd
3 el paneermeel
olijfolie om in te bakken
250 ml appelsap
6 el rinse appelstroop
2 plakken ontbijtkoek
En hoe ga je te werk om het te maken nou als volgt
Breng een pan met water en
een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels
en winterpenen in gelijke stukken.
Pel en snijd de uien in halve
ringen.
Kook de aardappels, winterpenen
en de uien in circa 15 minuten gaar.
Giet af en stoom droog.
Pureer de
aardappels, winterpenen en de uien met een pureestamper.
Maak de puree
smeuïg met boter.
Voeg de piccalilly toe en breng op smaak met een beetje
zout en versgemalen peper.
voor t maken van de Balletjes in appelstroopsaus doe je het volgende
Meng het ei met het gehakt, de
mosterd, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper.
Rol ballen ter
grootte van een pingpongbal van het .
Verhit een scheutje olie in
een hapjespan en bak de balletjes rondom goudbruin in circa 5 minuten. Schenk
de appelsap erbij en voeg de appelstroop toe.
Breng aan de kook en kook
circa 5 minuten.
Snijd de ontbijtkoek in
kleine stukjes.
Roer de ontbijtkoek erdoor en kook circa 4 minuten mee tot
de ontbijtkoek is opgelost.
Laat dat geheel even sudderen en dan ben je klaar om je borden op te maken
Lex serveerde er een lekkere salade bij
En sneed een extra pepertje door het gehakt voor een extra bite aan de zoete ballen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten