En wat heb je daar voor Nodig :
Kippenpoten
laurierblad
knoflook Vers
Ras el hanoud poeder
Gemberpoeder
Tomaat
Paprika
Paprika poeder zwarte peper zout witte peper
Groene en n rode peper
Rooie uien
Peterselie
Olijfolie
Winterpeen
Olijven ( die er bij ons niet in gaan want die vind ik Blegh hihi )
Maak eerst een marinade van alle kruiden ( op gevoel met wat olie)
Smeer je kippenpoten ermee in en laat die marinade minimaal 2 uur intrekken liever 1 dag
Snij alle ingrediënten klein
Voor je je nieuwe tajine gaat gebruiken moet je hem 24 uur onder water zetten ( 1 malig )
En dan maak je m droog en olie je de binnenzijde in deksel en pot
Olijfolie erin en op een heel laag pitje op het vuur om warm te worden
Dan braad je de kip erin uitjes er bovenop daar weer de larierblaadjes bovenop .
10 laten staan dan braad de kip eigenlijk al aan .
Keer de kippenpoten om en voeg de rest van de ingrediënten toe
De aardappelen en de peentjes met dichts bij de deksel leggen
Je stapelt het als het ware als een piramide op .
Kijk even of er vocht genoeg in zit en zo niet voeg er dan wat kippen boullion aan toe
Zorg dat de kippenpoten in elk geval onder staan .
Laat het geheel 40 tot 45 min verder pruttelen
De peterselie gaat er als laatste op
Geen opmerkingen:
Een reactie posten