zaterdag 22 februari 2014

Berberse omelet ..

Vandaag in de Kokker-El keuken "Berberse Omelet made my Chef lex

En dit heeft hij ervoor in huis gehaald ; 

1  rode ui 
1 teentje knoflook 
1  rode paprika 
olijfolie om in te bakken 
1 tl paprikapoeder 
1 tl komijnpoeder 
200 g rundergehakt 
0.5 bosje koriander  mag ook gedroogd zijn
10 takken bladpeterselie  mag ook gedroogd zijn maar tuurlijk liever vers !
400 g tomatenblokjes 
5 eieren 
50 g zwarte olijven 
1  Turks brood 


Berbers omelet

Pel en snipper de ui pel daarna de knoflook en snij ook haar fijn.
Halveer je paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij je paprika in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak je ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, gehakt en paprika circa 5 minuten.
Hak de koriander en de peterselie fijn.
Als je gedroogde gebruikt kun je die stap achterwege laten hihi 
Roer de helft van de peterselie, tomatenblokjes en de helft van de koriander door het gehaktmengsel en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
Maak 5 kuiltjes in het mengsel, breek de eieren in de kuiltjes en laat met de deksel op de pan circa 4 minuten garen.
Snijd de olijven in ringen, verdeel over de eieren en warm nog circa 2 minuten door.
( bij ons geen olijven want ik gruwel daarvan brrr )

Serveer eventueel wat olijven pesto bij het brood.
( Zie hiervoor het recept in deze Kookblog serrie )




Geen opmerkingen:

Een reactie posten