maandag 1 december 2014

Pompoensoepie uit de Oven ...

Vandaag in de Kokker-El keuken  "Pompensoepie uit de Oven

En daar haal je voor in je casa :



En zo maak je haar !

Verwarm je oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snij het groen van je bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ongepelde uien en tenen knoflook ernaast. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. ( per oven verschillend kwa baktijd /gaartijd )


Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd die in  stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min de mijne komen uit eigen hazelnotenboom toch n eluk detail . Laat ze afkoelen op een bord. Snij of knip de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof ik heb ze gewoon in de vijzel klein gestampt aangezien de keukenmachine onder de pompoen zat haha Haal de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
 
 
Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe dat goedje in de blender. Pel de ui en knoflook en voeg die ook toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk  het mengsel dan over in een soeppan. Snijd de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg ook dat toe aan de gepureerde pompoen.
 
Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en n kleingesneden rode peper als je van een beetje bite houdt .  Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met de hazelnoten en bieslook.  Bron allerhande maar aangepast naar eigen smaak .
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten