dinsdag 6 februari 2018

Pastinaak soep ...

Vandaag in de Kokker-El keuken ... Pastinaak soep ...

Je hebt voor 4 personen nodig :
3 Pastinaak
1 Gele biet
1 Groene appel
1 Grote ui
1 stukje gember ( twee dobbelstenen groot )
1 Bouillon blokje
1 Teen knoflook
1 Prei
Peterselie
Anderhalve liter water
Stokbrood
Room of kruidenboter
Peper zout chilipoeder 

( 3 a 4 ons kipfilet of Garnalen )
Wil je de soep vegetarisch houden laat je de kip /garnalen dan weg 

Je maakt alle groenten schoon /schilt ze


En als je net zoals mij Cavia's hebt maak je hun ook meteen blij ;-)



Dan begin je met n scheut olie in de pan
Fruit daar de ui en knoflook in ..
Voeg daar de prei biet pastinaak en de appel aan toe


Zet een pan op met het water en het bouillon blokje
Snij de kipfilet in reepjes of blokjes en kook ze gaar in de water met bouillon
Voeg de heel klein gesneden of geraspte gember toe aan alle gefruite groenten
Zet die zachtjes op zodat alles even smoort
Snij de peterselie fijn voeg een deel ervan met de stokjes toe aan de bouillon
De overgebleven fijn gesneden peterselie gebruik je als garnering
Dan mogen alle gesmoorde groenten bij de bouillon


Zet dat minimaal 30 min op een zacht vuurtje met de deksel op de pan
Bak het stokbrood af in de oven ( of snij schuine boterhammen van brood )


Daarna neem je de staafmixer en je mixt het tot de substantie die jou bevalt
Ikzelf heb er geen babyvoeding van gemaakt dus de soep heeft nog een "Bite
Voeg peper en zout toe naar smaak en als je van pittig houdt een flinke mespunt chilipoeder
Hou je niet van pittig dan spreekt voor zichzelf dan laat je de chili weg
Dan serveren en smikkelen maar ...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten