dinsdag 10 juni 2014

Broodje Feta Met Gegrilde groenten ..

Vandaag in de Kokker-El keuken een vega recept voor een "Broodje Feta met gegrilde groenten

Enu dit heb ik er voor in huis gehaald :

75 Ml Olijfolie
2 Teentjes Knoflook
1 Theelepel gedroogde italiaanse  kruiden ( of vers ik heb beiden gebruikt )
250 Gram Feta
Halve Courgette
1Rode paprika ( ik heb dit keer gekozen voor een Puntpaprika )
250 Gr Cherry tomaatjes
4 Italiaanse Bollen
2 Bosuitjes
1 Rode ui   ( Zelf aan t recept toegevoegd )
Plakjes Gegrilde Kipfilet ( Vleeswaren of zelf gemaakt van een kipfilet )

Verwarm je oven voor en bak dan je Bollen af  ( voor afbak bollen kijk je even op de  verpakking voor de juiste graden en tijden )
Terwijl  de broodjes liggen te bruinen maak je een marinade van 60 ml olijfolie knijp daar de teentjes knoflook boven uit  doe er peper en zout naar smaak in en de Italiaanse kruiden meng dat geheel ff door mekaar .
snij de Feta ,courgette ,de paprika en de rode ui in dunne plakjes .
Snij de tomaatjes doormidden en gooi alles in de marinade laat dit 15 min of langer marineren.
Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en zet ze even apart
Als je bollen bruin en gaar zijn zet je de oven om naar de Grill stand
Schuif dan de grillschaal met de gemarineerde groenten onder de grill roer het geheel na 5 min even om
( dit kan ook in je grillpan of op de barbeknoei maar dan wel met zo,n speciale aluminimum grillschaal )



Lex wilde er graag vlees bij dus heb ik voor hem er gegrilde kipfilet bij gekocht
Geef in de grill pan of onder de grilloven nog gril streepjes en smaak aan je doorgesneden bollen .
Beleg ze dan met het mengsel van de gegrilde feta groenten ( en kipfilet ) .
Ik zeg smikkelen en smullen met of zonder kip ! Eet smakelijk

Een lekker gerecht voor een warme dag zoals vandaag
 ( foto van het kant en klare broodje volgt zodra die klaar is hihi )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten