zondag 1 juni 2014

Mediterrane Burger Met Tzatziki ...

Vandaag weer eens een recepje in de Kokker-El serrie en wel een "Mediterrane Burger

Men neme: 
400 gram Gehakt halfom en runder gemengd
6 Zongedroogde tomaatjes
8 Zwarte olijven
2 Teentjes knoflook
Een halve eetlepel Ras al Hanout kruiden
1 Ei
60 Gram Paneermeel
Olijfolie
Tzatziki saus uit een potje of zelfgemaakt !
1 Focaccia afbak brood ( of andere broodjes )
Grillpan of barbeknoei

Meng het gehakt met de tomaatjes olijven het ei de pannermeel en de knoflook .
Doe er meteen de kruiden bij en maak er 6 tot 8 platte hamburgers van.
Zet de grillpan of barbiknoei aan .
Smeer de hamburgers goed in met olie ( niet de pan t vlees )

Bak de burgers in 8 a 10 min gaar en bruin
Bak ondertussen het brood af in de oven ( zie verpakking voor de graden )
Serveer de burgers met n frisse onaangemaakte salade
En de Tzatziki saus
Een makkelijke maaltijd die zich prima leent voor de zaterdag of zondag  Eet se @




Geen opmerkingen:

Een reactie posten