woensdag 7 augustus 2013

Gehaktballetjes maar dan net ff anders ...2 recepten

Vandaag in de Kokker-El keuken "Prei balletjes

En dit gaat erin :

3 el olijfolie 
200 g prei, gewassen en in dunne ringen 
40 g ongezouten cashewnoten 
1 blik linzen , uitgelekt 
40 g Parmezaanse kaas, geraspt 
1 ei 
1/2 doosje paneermeel


Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur in 10 min. zacht en gaar, laat afkoelen
Hak ondertussen de noten grof
Spoel de linzen af en doe in een kom
Druk de helft van de linzen plat met de bolle kant van een lepel
Meng de noten, kaas, het ei en paneermeel door de linzen
Voeg de prei toe, meng erdoor en zet alles 25 min. afgedekt in de koelkast.
Vorm met vochtige handen 12 balletjes
Doe de rest van de olie in de koekenpan en bak de balletjes in 15 min. rondom bruin en gaar
Keer ze regelmatig om
Lekker met guacamole

Doe eens Gek vandaag 2 recepten !

Wortel champignons balletjes

En wat gaat daar dan in :
  
4 el olijfolie 
1 ui, gesnipperd 
200 g winterpeen 
1 tl milde paprikapoeder 
1 bakje champignons (250 g), fijngesneden 
1 blikje tomatenpuree (70 g) 
1 blik linzen (400 g), uitgelekt 
4 sneetjes wit tijgerbrood, geroosterd 
50 g walnoten, gehakt 
3 eieren 
75 g Parmezaanse kaas, gerasp
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in heel kleine blokjes.
Voeg toe aan de ui en bak 5 min
Doe de paprikapoeder en champignons erbij en bak 10 min
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 5 min
Meng met de linzen en laat 10 min. afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Maal het brood en de walnoten fijn in de keukenmachine
Meng door het groentemengsel
Voeg de eieren, kaas, peper en eventueel zout toe
Zet 10 min. afgedekt in de koelkast.
Vorm met vochtige handen 20 balletjes
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat
Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 25 min. in het midden van de oven
Lekker met tzatziki en zoete aardappelfrieten

Morgen het recept voor Guacamole en Tzatziki saus   !!

1 opmerking: