Vandaag in de Kokker-el keuken "Schelpenpasta met Aubergine
En dit haal je ervoor in je casa del sol :
1/2 bakje pijnboompitten (a 80 g)
300 g schelpjespasta (zak 500 g)
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
1 rode paprika, in blokjes van 1 x 1 cm
300 g trostomaten, in stukjes
3 el Griekse yoghurt (bakje 170 g)
1 tl chilipeper (molen)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd
of je koopt een potje en dat zet je op je keuken kozijn dan kun je lekker verse blaadjes er van af plukken ruikt het meteen lekkkkr in je keuken
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of
boter.
Laat ze even afkoelen op een bord.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen
op de verpakking gaar.
Verhit ondertussen de olie in je hapjespan.
Bak de knoflook
ongeveer 20 sec. voeg dan de aubergine toe en bak die 3 min.
Doe de paprika erbij en bak
die ook 3 min. mee.
Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
Voeg de yoghurt,
chilipeper en Italiaanse kruiden toe.
Breng op smaak met peper en
eventueel zout.
Schep de pasta door de saus.
Verdeel over 4 diepe borden en
strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.
Lekker met een
Toscaanse carré *vegavlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten