zondag 4 augustus 2013

Schelpenpasta met aubergine ..

Vandaag in de Kokker-el keuken "Schelpenpasta met Aubergine

En dit haal je ervoor in je casa del sol :

1/2 bakje pijnboompitten (a 80 g) 

300 g schelpjespasta (zak 500 g) 
3 el olijfolie 
2 tenen knoflook, in plakjes 
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm 
1 rode paprika, in blokjes van 1 x 1 cm 
300 g trostomaten, in stukjes 
3 el Griekse yoghurt (bakje 170 g) 
1 tl chilipeper (molen) 
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 
1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd 
of je koopt een potje en dat zet je op je keuken kozijn dan kun je lekker verse blaadjes er van af plukken  ruikt het meteen lekkkkr in je keuken 



Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter.
Laat ze even afkoelen op een bord.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit ondertussen de olie in je hapjespan.
Bak de knoflook ongeveer 20 sec. voeg dan de aubergine toe en bak die 3 min.
Doe de paprika erbij en bak die ook 3 min. mee.
Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta door de saus.
Verdeel over 4 diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.
Lekker met een Toscaanse carrĂ©   *vegavlees






Geen opmerkingen:

Een reactie posten