woensdag 7 augustus 2013

Guacamole.....

Vandaag dus het beloofde Recept in de Kokker-El  keuken voor "Guacamole

 En dit haal je bij de supermarkt of landwinkel in huis

2 rijpe avocado’s
een halve rode ui
2 tenen knoflook
een halve tomaat
een halve rode peper
limoen
wat zout en peper

Kies een scherp mes en snijd de halve ui, de tenen knoflook, de halve rode peper en de halve tomaat in minuscule stukjes
Snijd de avocado rondom de pit door midden, draai de helften in tegengestelde richting los van elkaar en wip de pit eruit met je mes
Maak voorzichtig sneden in de avocado tot aan de binnenkant van de schil
Maak snedes in twee richtingen
Neem een dunne lepel schraap laagjes avocado af tot je de hele vrucht uit de schil hebt gelepeld
Het schraapsel kan gelijk in de kom waarin je het straks wilt serveren
 Om er een heerlijke saus van te maken voeg je de ingrediënten toe
Je perst een kwart schijfje limoen uit en doet de gesneden ui, knoflook, rode peper, tomaat in de kom. Roer alles door elkaar met een vork
Met een vork kan je het mengsel goed pletten zonder dat het zijn structuur verliest
Maak de saus af met wat peper en zout ff roeren en proeven
Gebruik de guacamole als dipsaus voor tortillachips, toast vlees of stokbrood
Guacamole is ook lekker bij Mexicaanse wraps
Genieten maar  Kiddo.,s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten