Vandaag dus het beloofde Recept in de Kokker-El keuken voor "Guacamole
En dit haal je bij de supermarkt of landwinkel in huis
2 rijpe avocado’s
een halve rode ui
2 tenen knoflook
een halve tomaat
een halve rode peper
limoen
wat zout en peper
Kies een scherp mes en snijd de halve ui, de tenen knoflook, de halve rode peper en de halve tomaat in minuscule stukjes
Snijd de avocado rondom de pit door midden, draai de helften in
tegengestelde richting los van elkaar en wip de pit eruit met je mes
Maak voorzichtig sneden in de avocado tot aan de binnenkant van de
schil
Maak snedes in twee richtingen
Neem een dunne lepel schraap
laagjes avocado af tot je de hele vrucht uit de schil hebt gelepeld
Het
schraapsel kan gelijk in de kom waarin je het straks wilt serveren
Om er een heerlijke saus van te maken voeg je de ingrediënten toe
Je
perst een kwart schijfje limoen uit en doet de gesneden ui, knoflook,
rode peper, tomaat in de kom. Roer alles door elkaar met een vork
Met
een vork kan je het mengsel goed pletten zonder dat het zijn structuur
verliest
Maak de saus af met wat peper en zout ff roeren en proeven
Gebruik de guacamole als dipsaus voor tortillachips, toast vlees of stokbrood
Guacamole is ook lekker bij Mexicaanse wraps
Genieten maar Kiddo.,s
Geen opmerkingen:
Een reactie posten