Vandaag in de Kokker-El keuken 'Korstdeeg voor een quiche
Het geheim zit m in de bodem die moet heerlijk zijn !!
Wat heb je ervoor nodig :
200 g bloem + extra om te bestuiven
1 tl zout
100 g koude boter
1 ei
Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine
Snijd de boter in stukjes en voeg toe
Maal in 1 min. tot een kruimelig
deeg
Laat de motor draaien en voeg het ei en 1 el koud water toe
Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat
Voeg indien nodig nog 1
el koud water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.
Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot
een bal
Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de
boter smelten en wordt de bodem minder knapperig
Wikkel het deeg in
vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad
Bestuif de
deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ΓΈ 32 cm
Bekleed hiermee de quichevorm cq taartvorm
Prik met een vork gaatjes in de bodem
zodat de bodem zo min mogelijk rijst
De quichebodem is nu klaar voor
verdere bereiding.
Morgen het recept voor een Asperge quiche !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten