Vandaag in de Kokker_ El keuken weer eens een Pasta gerecht "Pappardelle Met Courgette
En daar stop je in :
300 g pappardelle (pasta, zak 500 g)
6 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 schaal vegetarische spekreepjes (150 g)
1 schaal kastanjechampignons (250 g), in vieren
2 takjes tijmblaadjes, gerist
4 sneetjes witbrood, lichtgeroosterd
1 courgette, in plakjes van 1/2 cm
Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen 2 el olie en fruit de knoflook en ui 3
min.
Zet het vuur hoger en bak de spekjes 3 min.
Voeg dan de champignons toe
en bak 3 min.
Voeg nu de tijmblaadjes toe
Snijd de korstjes van het brood en maal het brood tot kruim
in je blender of keukenmachine.
Verhit de rest van de olie in een
koekenpan en bak hierin het broodkruim goudbruin.
Schep op een bord.
Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak hierin de courgette in 3 min.
goudbruin op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met het champignonmengsel en de courgette.
Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met het broodkruim.
Eet se
Geen opmerkingen:
Een reactie posten