Vandaag in de Kokker-El keuken "Citroen crema Catalana een lekkr toetje
En dit haal je ervoor in huis ;
1 citroen, schoongeboend
500 ml slagroom
1 kaneelstokje
6 eieren, gesplitst
75 g kristalsuiker
4 el lichte basterdsuiker
Snijd de gele schil van de citroen.
Breng met de slagroom en kaneel
in een steelpan met dikke bodem aan de kook.
Houd 30 min. op het
kleinste pitje tegen de kook aan. Schenk door een zeef, vang op in een
kom en doe terug in de pan.
Meng de eidooiers met de kristalsuiker in een kom. Voeg al
roerend een 1/4 van de room toe.
Schenk het eimengsel bij de resterende
room.
Breng op laag vuur rustig roerend aan de kook.
Roer 10 min. tot
een dikke vla ontstaat.
Doe in de schaaltjes.
Verwarm de oven voor op
110 ºC.
Zet de schaaltjes in de braadslee.
Schenk zo veel water in de
braadslee tot de schaaltjes 2/3 onder staan.
Bak ca. 30 min. in de oven.
Neem uit de braadslee en laat 30 min. afkoelen.
Zet de ovengrill aan.
Verdeel de basterdsuiker over de
schaaltjes.
Zet boven in de oven en laat de suiker in ca. 3 min. caramelliseren.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten