donderdag 1 augustus 2013

3 x Vega Pinchos ( hapjes )..

Vandaag in de Kokker-El Keuken "3 x Vega Pinchos

Wat heb je daar voor Nodig :

8 gedroogde abrikozen 
4 el zoete sherry 
1 teen knoflook 
1/2 bakje koriander (a 15 g) 
7 el olijfolie 
150 g geitenkaas met koriander 
1 courgette, in de lengte in plakken geschaafd 
2 ciabatta's, in 24 sneetjes 
150 g manchego kaas, in 16 puntjes 
2 gegrilde rode paprika's (potje 295 g) 
8 balletjes falafel (schaal 234 g) 


Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan.
Maal ondertussen de knoflook, koriander en 4 el olie 30 sec. in de blender.
Snijd de geitenkaas in blokjes van 2 x 2 cm.
Meng met de kruidenolie in een kom.
Laat 45 min. staan.

Bestrijk de courgette met 1 el olie en gril 2 min. in de grillpan.
Keer na 1 min en Leg ze op een bord.
Bestrooi met peper en zout. Gril het brood 3 min. Keer ze halverwege. Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er geitenkaas op. Zet vast met een gezellige prikker.

Leg telkens 2 manchego puntjes op 8 broodjes.
Leg er een abrikoos op.
Zet vast met een prikker.
Snijd elke paprika in 4 ringen.
Verdeel over 8 broodjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 2 min.
Leg elk balletje in een paprikaring. Zet vast met een  leuke prikker

Ik zeg lekkr maken en opsmikkelen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten