donderdag 1 augustus 2013

Citroen Crema catalana...

Vandaag in de Kokker-El keuken "Citroen crema Catalana een lekkr toetje

En dit haal je ervoor in huis ;
  
1 citroen, schoongeboend 
500 ml slagroom 
1 kaneelstokje 
6 eieren, gesplitst 
75 g kristalsuiker 
4 el lichte basterdsuiker 

Snijd de gele schil van de citroen.
Breng met de slagroom en kaneel in een steelpan met dikke bodem aan de kook.
Houd 30 min. op het kleinste pitje tegen de kook aan. Schenk door een zeef, vang op in een kom en doe terug in de pan.
Meng de eidooiers met de kristalsuiker in een kom. Voeg al roerend een 1/4 van de room toe.
Schenk het eimengsel bij de resterende room.
Breng op laag vuur rustig roerend aan de kook.
Roer 10 min. tot een dikke vla ontstaat.
Doe in de schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 110 ºC.
Zet de schaaltjes in de braadslee.
Schenk zo veel water in de braadslee tot de schaaltjes 2/3 onder staan.
Bak ca. 30 min. in de oven.
Neem uit de braadslee en laat 30 min. afkoelen.
Zet de ovengrill aan.
Verdeel de basterdsuiker over de schaaltjes.
Zet boven in de oven en laat de suiker in ca. 3 min. caramelliseren.

Eet smakelijk 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten