zaterdag 10 augustus 2013

Korstdeeg voor een Quiche ..

Vandaag in de Kokker-El keuken 'Korstdeeg voor een quiche

Het geheim zit m in de bodem die moet heerlijk zijn !!

Wat heb je ervoor nodig :

200 g bloem + extra om te bestuiven 
1 tl zout 
100 g koude boter 
1 ei 

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine

Snijd de boter in stukjes en voeg toe
Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg
Laat de motor draaien en voeg het ei en 1 el koud water toe
Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat
Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.
Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal
Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad
Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ΓΈ 32 cm
Bekleed hiermee de quichevorm cq taartvorm
Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst
De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.

Morgen het recept voor een Asperge quiche  !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten