woensdag 13 maart 2013

Gamba,s in knoflooksaus ...

Vandaag als recept "Gamba,s in knoflooksaus


Voor dit recept voor gambas in knoflook saus heb je de volgende ingredienten nodig:

24 gamba,s
10 tenen knoflook
1 rood pepertje
olijfolie
zeezout
water
peterselie
citroensap
Zelf gesneden brood om lekkr mee te soppen !!


Pel de gamba's, laat het staartje er aan zitten, en hou de overgebleven karkassen apart;

Zet ongeveer een centimeter water in een pan, voeg de karkassen en twee geperste teentjes knoflook toe, voeg zout toe naar smaak, en kook de karkassen uit tot nog ongeveer een halve centimeter water over blijft;
Zeef de garnalenbouillon door een fijne zeef, bewaar;

Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan of een wok, en fruit de knoflook en Spaanse peper zachtjes in de olie tot de knoflook lichtbruin begint te worden;

Voeg de gamba's toe, schep goed door, en zet het vuur wat hoger om de gamba's even aan te bakken;

Als de gamba's aangebakken zijn en mooi kleuren voeg je de bouillon toe; Goed doorroeren en nog een paar minuten zachtjes laten sudderen;

Opdienen in een plat schaaltje, sprenkel er wat citroensap of limoensap over, besprenkel met een beetje half grof zeezout, en garneer met wat gehakte peterselie.
Warm serveren met lekker zelf gesneden brood om te dippen in die verrukkelijke saus!























Geen opmerkingen:

Een reactie posten