donderdag 14 maart 2013

Gevulde eieren maar dan net ff anders ...

Vandaag n recept voor"Gevulde eieren
 (om zoals Karel Allegaert Het zei alvast in de stemming te komen )

Wat heb je er voor nodig ;

  
Eieren net zoveel als dat je er wilt maken 
1 tl mayonaise1 el crème fraîche (bekertje 125 ml)
1 el verse bieslook (bakje 25 g), gesnipperd
1 tl Dijon mosterd (potje 215 g)
3 druppels tabasco (flesje 57 ml)
1 tl paprikapoeder 
Wortel of Peen
Augurk


Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd de eieren voorzichtig zoals op de foto
Dus snij 1 derde van de bovenkant af en n schijfje van de onderkant zodat ze beter blijven staan
Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit.
Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterd en tabasco in een kom tot een gladde pasta.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep het mengsel in de spuitzak en vul er eieren mee.
Snij kleine vierkantjes van een reepje augurk
En kleine driehoekjes uit een reepje wortel 
Plak de augurkstukjes als ogen en de wortel driehoekjes als snaveltje !!
leg ze op n bedje van Sla of spinazie en je hebt al n klein feestje op tafel


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten