donderdag 7 maart 2013

Torta di Fritatte.....

Vandaag weer een hartige Taart als recept en wel de `Torta di Fritatte

En dit haal je daarvoor in huis:

6 eieren
100 gr Fontina in plakjes ( Italiaanse Kaas )
200 gr Rode paprika,s
200 gr Aubergine
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1/4 bosje Peterselie
Olijfolie
Zout en peper
Ontbijtspek ( voor de vleesliefhebbers onder ons )

Snijd de paprika’s en aubergine in plakjes en gril deze op een grilpan
Pak 3 kommen en doe in elke kom 2 eieren
Verwarm de oven voor op 200 graden
Voeg bij 2 kommen de peterselie en bij de 3e kom de Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe en roer door
Bak in een koekenpan het eimengsel uit 1 kom tot de onderkant is gestold
Bak de inhoud van de 2e en vervolgens de 3e kom op dezelfde wijze
Bedek een ovenschaal of taartvorm met bakpapier
Leg hierop in deze volgorde: een ei met peterselie , de plakjes aubergine ,  ( de voorgebakken ontbijtspek ) de helft van de Fontina , het ei met Parmezaanse kaas , de paprika plakjes , de rest van de Fontina , tenslotte het derde ei
Bak dit geheel circa 10 minuten af in de oven
Snijd in punten en garneer met een takje peterselie
Eet smakelijk!
( t fontina kaasje )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten