maandag 11 maart 2013

Ossestaartsoep .....

Vandaag weer eens n recept voor een lekker soepje "Ossenstaartsoep..

En daar heb je voor nodig :

  • 1 ossenstaart
  • 70 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 vleesbouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 2 winterwortels
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ bosje selderij
  • ½ bosje peterselie
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 uien
  • 2 centiliter ketjap
  • cayennepeper
  • zout
  • 1,5 borrelglaasje Madeira  enu terwijl je kookt neem je ook gewoon n lekkr glaasje Hihi !!

Verdeel de ossenstaart in stukken. 
Verhit 30 gram boter in een grote pan en bak de staartdelen rondom bruin in ca. 10 min. \Water toevoegen en aan de kook brengen. 
Regelmatig afschuimen. 
Wanneer zich geen schuim meer vormt, de bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in vieren gesneden uien, het takje tijm, de laurierblaadjes, de selderij, de peterselie en de tomatenpuree. 
Laat 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. 
De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen. 
De bouillon zeven en apart houden. 
Verhit 40 gram boter in de pan en strooi goed roerend de bloem erbij. 
Laat op een matig vuur bruin verkleuren en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. 
Blijf goed roeren totdat een mooie walnootkleurige roux ontstaat. 
Dan de rest van de bouillon bijvoegen en nog eens goed doorroeren. 
Breng opnieuw tegen de kook aan. 
Voeg een scheutje ketjap toe, de Madeira en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat zout. Doe het van het bot losgemaakte vlees als vulling in de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten