zondag 24 maart 2013

Pecorino Met Ham ....



Vandaag in de Kokkerel keuken “Lente quiches met Pecorino en Ham

En dit haal je ervoor in huis eer je eraan beginnen kan ;

6 plakjes bladerdeeg
150 gr waterkers  of rucola
450 gr tuinerwten
15 gr munt
20 gr platte peterselie
4 eieren
1 beker slagroom
100 gr pecorino Kaas geraspt
100 gr dungesneden rauwe ham
4 kleine  ( 12 cm doorsnee ) of 1 grote springvorm

Verwarm je oven voor op 180 graden

Bekleed de kleine springvormpjes met 1 en n halve plak bladerdeeg
Verwijderd de harde steeltjes van de waterkers of rucola en snij ze vrij grof
Hou 2 handjes ervan apart
Verdeel de waterkers/rucola over de vormpjes en doe er wat tuinerwten in
Snij de kruiden fijn
Klop de eieren los met de slagroom voeg er de kaas en de kruiden aan toe
Schenk dat goedje in de quiche vormpjes 
Verdeel er dan de in reepjes gesneden ham over
Bak de quiches in circa 30 min goudbruin en gaar in de oven op 180 graden
Even afdekken met aluminium folie als ze te snel donker worden en dan verder af bakken
Neem ze dan uit de oven en laat ze wat afkoelen
Serveer ze met n laagje van de achter de hand gehouden waterkers/rucola sla


Leuk en lekkr als voorgerecht !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten