Vandaag in de Kokker-El keuken "Asperge Tom Poes
En dit heb je ervoor nodig :
1 vel filodeeg
1 bos witte asperges
1 foelie
15 g roomboter
olijfolie
1 bos groene asperges
250 g mascarpone
250 g jonge geitenkaas
sap van 1 limoen
1 Spaanse peper, heel fijn gesneden
1 venkel
½ bakje tuinkers
sap van ½ citroen
zout en peper
Extra: schone theedoek, keukenmachine, mandoline
Laat het filodeeg ontdooien.
Schil intussen de witte asperges twee keer
rondom en snij 1 à 2 cm van de onderkant.
Leg ze in een pan met water
met foelie, boter, peper en zout
Dek ze af met een schone natte
theedoek zodat ze onder water blijven.
Breng aan de kook en laat ze 8
min op laag vuur staan.
Spoel ze voorzichtig af onder koud water, zodat
ze niet verder garen.
Zet intussen een pan met water op met 1 el
olijfolie en peper en zout en breng het aan de kook.
Snij de harde
onderkant van de groene asperges en blancheer ze 5 min in het water.
Spoel voorzichtig af onder koud water.
Snij uit 1 vel filodeeg 16
rechthoeken van 4 cm bij 8 cm ( je houdt er 4 over als reserve).
Smeer
ze in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Zet het
deeg 7 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Meng mascarpone,
geitenkaas, 2 el olijfolie, limoensap en de helft van de Spaanse peper
in een keukenmachine tot een smeuïge massa.
Breng op smaak met peper en
zout. Snij de venkel op de mandoline heel dun.
Meng de flinters venkel
in een kom met tuinkers, citroensap, 2 el olijfolie en peper en zout en
de andere helft van de Spaanse peper.
Besmeer 8 rechthoeken van filodeeg
voorzichtig met het kaasmengsel.
Beleg de helft met witte en de andere
helft met groene asperges.
Maak 4 stapels met een witte en groene laag
en dek ze af met een laatste filodeegkoekje.
Maak de taartjes af met een
toef venkelsalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten