- Vandaag in de Kokker-El keuken "Gevulde champignons
-
- 4 grote platte champignons of ander soort paddenstoel
- 5 lente-uitjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 3 middelgrote tomaten
- 2 theelepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 sneetje volkorenbroord, verkruimeld
- 3 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 wortels
De oven zet je alvast aan op 180 graden Celsius.
- Snijd de stengels van 2 van de Champignons
- Snij de bovenkanten daarna doormidden (zodat je twee ronde bakjes krijgt).
- Snijd daarna 2champignons, lente-uitjes, tomaten en peterselie in hele kleine stukjes
- Verhit de koekenpan op het fornuis en doe de olijfolie in de pan.
- Bak dan de stukjes champignon, lente-ui ongeveer 3 minuten.
- Voeg daarna de knoflook toe en bak het nog 1 minuut.
- Bak daarna de kruimels brood, peterselie en Parmezaanse kaas kort mee.
- Leg de bakjes champignon op bakpapier op de bakplaat.
- Vul de bakjes met de stukjes tomaat en daarna met het mengsel uit de koekenpan.
- Druk het mengsel goed aan.
- Maak een kat van de champignons!
- Voor de oren: snijd de wortels door de helft en leg deze erboven.
- Gebruik voor de snorharen ook dunne stukjes wortel.
- Voor de ogen en neus: snijd de olijven door de helft.
-
- Leg een stukje bakfolie losjes over de bovenkant van de bakplaat.
- Schuif de bakplaat voor 20 a 25 minuten in de oven
- De champignon-katten zijn klaar en smullen maar!
-
STUUR!
WEETJE: Wist je dat champignons
geen groente en ook geen fruit zijn? Champignons zijn eigenlijk
schimmel! Je kunt ze gewoon eten hoor, en ze tellen wel als groente en
fruit mee!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten