wat gaat daar zoal in ;
1 ui
2 aardappelen
1 tomaat
kwart van een komkommer
halve eetlepel olijfolie
2 kippenboullion blokjes
150 gr pindakaas
theelepel cayenne peper
anderhalf ons tauge
1 liter water
zout
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes
Doe dit ook met de ui en de tomaat
Snij de komkommer in lange dunne reepjes
Doe de olijfolie in een pan en bak hier de ui en de aardappelblokjes 2 min in gaar
Gooi er dan een liter warm water bij en wacht tot het kookt
Doe er nu de kippenboullion blokjes bij en zet het vuur laag
Kook het ongeveer 10 min en als de aardappelblokjes gaar zijn
Doe r dan de pindakaas bij Roer dat erdoor tot het goed gesmolten is
Gooi er nu de tomaat blokjes bij en wat zout en de Cayenne peper
Voeg de taugé pas toe 1 minuut voor je hem op gaat dienen
Garneer de soep met de smalle reepjes komkommer
En hou je nou van een lekkere pittige soep snij er dan een rood pepertje door
Of nog simpeler een lekkre dot Sambal
Serveren met kroepoek en n geroosterde boterham Hmmmmm smullen !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten