En wat stop je zoal daarin ;
- 750 gr. Kabeljauwfilet
- 2-3 gekookte aardappels
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 3 eetl. bladpeterselie, fijngehakt
- 2 theel. nootmuskaat
- zout en versgemalen peper
- bloem
- ( arachide )olie om in te bakken
Wrijf de aardappels fijn (met een vork of in de keuekenmachine)
Snij of pluk de vis klein en fijn
Meng dan de fijngehakte vis door de aardappelen heen.
Klop het ei los.
Meng ei, knoflook, ui, peterselie, nootmuskaat, zout en peper door het aardappel-vismengsel.
Vorm er met natte handen acht platte koekjes van en haal die door de bloem.
Verwarm de olie op hoog vuur in een koekenpan (die olie moet flink heet zijn)
En bak de viskoekjes rondom in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met partjes citroen.
De viskoekjes zijn zowel warm als Koud erg lekkr !
* ( Pocheren gaat als volgt )
Bij pocheren wordt vis gegaard in vocht
dat tot net onder het kookpunt verhit wordt. Koken gaat vaak net te
hard voor het tere visvlees. Door pocheren blijft de smaak beter
behouden en omdat het kookvocht nauwelijks beweegt, valt de vis minder
snel uit elkaar.
Pocheren kan in zout water, in bouillon of in een combinatie van water of bouillon en wijn. Meestal wordt visbouillon gebruikt, maar groentebouillon of kruidenbouillon kan ook. Bij pocheren wordt geen vet gebruikt en is dus een gezonde en slanke bereidingswijze. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte. Een dunne visfilet is in ongeveer 5 minuten gaar, een dikke moot vis of een hele vis als forel heeft 10 minuten nodig. Na het pocheren kan het vocht worden gebruikt als basis voor een saus of soep.
Pocheren kan in zout water, in bouillon of in een combinatie van water of bouillon en wijn. Meestal wordt visbouillon gebruikt, maar groentebouillon of kruidenbouillon kan ook. Bij pocheren wordt geen vet gebruikt en is dus een gezonde en slanke bereidingswijze. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte. Een dunne visfilet is in ongeveer 5 minuten gaar, een dikke moot vis of een hele vis als forel heeft 10 minuten nodig. Na het pocheren kan het vocht worden gebruikt als basis voor een saus of soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten