donderdag 18 april 2013

Koele Lentesoep ....

Vandaag weer eens n recept voor een lekkr Soepje "Koele Lentesoep

En dit gaat daarin :

  • 1 stengel bleekselderij, geschild
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 75 g tuinerwten, versgedopt (als ze er niet vers zijn gebruik dan diepvries)
  • 50 g tuinbonen, versgedopt (als ze er niet vers zijn gebruik dan diepvries)
  • 50 g waterkers of spinazie
  • 1/2 bakje bieslook
  • 1/2 bakje munt, alleen de blaadjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • eventueel 6 groene asperges, harde onderkant verwijderd
  • 1 sneetje witbrood, dikke snee en de korsten verwijderd
  • olijfolie extra vierge
  • 2 citroenen
  • ciderazijn, biologisch
  • 25 ml gin (slijter) 
  •  
  • Snijd de bleekselderij en komkommer in stukken en doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers of spinazie, bieslook, munt en geitenkaas. 
  • Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. 
  • Voeg toe aan de blender.
  • Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg een scheut olijfolie, het sap van 1 citroen, een scheutje ciderazijn, de gin en 250 ml koud water toe en maal glad. 
  • Breng op smaak met peper en zout en doe alles in een kom of bak. 
  • Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
  • 3. Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. 
  • Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. 
  • Sprenkel er nog wat olie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten