En dit gaat daarin :
- 1 stengel bleekselderij, geschild
- 1/2 komkommer, geschild
- 75 g tuinerwten, versgedopt (als ze er niet vers zijn gebruik dan diepvries)
- 50 g tuinbonen, versgedopt (als ze er niet vers zijn gebruik dan diepvries)
- 50 g waterkers of spinazie
- 1/2 bakje bieslook
- 1/2 bakje munt, alleen de blaadjes
- 100 g zachte geitenkaas
- eventueel 6 groene asperges, harde onderkant verwijderd
- 1 sneetje witbrood, dikke snee en de korsten verwijderd
- olijfolie extra vierge
- 2 citroenen
- ciderazijn, biologisch
- 25 ml gin (slijter)
- Snijd de bleekselderij en komkommer in stukken en doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers of spinazie, bieslook, munt en geitenkaas.
- Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken.
- Voeg toe aan de blender.
- Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg een scheut olijfolie, het sap van 1 citroen, een scheutje ciderazijn, de gin en 250 ml koud water toe en maal glad.
- Breng op smaak met peper en zout en doe alles in een kom of bak.
- Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
- 3. Controleer voor het serveren of de soep op smaak is.
- Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes.
- Sprenkel er nog wat olie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten