Wat heb je ervoor nodig ?
Witlof ( De Losse blaadjes dienen als schuitjes voor de salade)
Voor de salade heb je nodig :
- 2 eieren
- 150 gram surimisticks
- 2 eetlepels crème fraiche
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 bos-ui of lente-ui
- Zout
- Verse dille voor de garnering
- Haal 12 mooie blaadjes van de witlof af, even wassen en dan goed droogdeppen
- De surimisticks uit de verpakking halen en in een kom met een vork het krabvlees goed losmaken
- Kook de eieren hard (10 minuten)
- Pel de eieren en prak de eieren fijn met een vork samen met de surimisticks
- De lente-ui in ragfijne ringetjes snijden en ook bij de krab doen
- Meng nu de creme fraiche en de mayonaise door het mengsel
- Op smaak brengen met een beetje zout
- Schep nu in ieder witlofblaadje een lepeltje zelfgemaakte krabsalade
- Garneer de witlofschuitjes met een beetje verse dille
Voor een extra zoetje kun je er een klein beetje mandarijn aan de salade toe voegen !
Beetje groene kruiden erop en klaar is Kees euh Ellen hihi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten