maandag 22 april 2013

Boomstammetjes ...

Vandaag een recept Voor `Boomstammetjes ,maar dan niet zoals de slager ze maakt !!!

En wat heb je daar voor nodig:

  pakje bladerdeeg
500 g rundergehakt
4 sjalotjes
1 spaanse peper
2 teentjes knoflook
1 theelepel selderiezout
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1/2 bosje peterselie
peper
1-2 eiwitten
olijfolie om in te frituren

De plakje bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen.
Een beetje olijfolie in een koekenpan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken.
De sjalotjes pellen, snipperen, met de fijngehakt spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken.
Het vlees kruiden met de paprikapoeder.
De tomatenketchup erdoor roeren en de gewassen en gehakte peterselie toevoegen.
Bestrooien met selderiezout en peper.
Het eiwit met een beetje water los kloppen.
 Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken.
De vulling aan een lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen.
Daarna de rechthoeken oprollen en de randen goed aandrukken.
De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 10 cm.
De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten