woensdag 29 augustus 2012

appelflappen ala 3 mini keukenprinsessen ..

Vandaag als recept Appelflappen gemaakt door 3 keukenprinsessen 
  Maud en haar vriendinnen  (Maud is de dochter van m,n Vriendin  Laura )

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg of Bladerdeeg
4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold
 snuifje kaneel
 suiker
1 ei (losgeklopt) of water
eventueel 50 g rozijnen  (Geweld in alcohol zijn ze nog lekkerder )
En 3 keukenprinsessen zonder kan ook maar dat kan de smaak ernstig beïnvloeden !!!!!!

 

Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien
Verwarm de oven voor.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Meng hier eventueel rozijnen door.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin. 


Elektrische oven: 225°C
Heteluchtoven: 210°C
Gasoven: stand 5-6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten