donderdag 30 augustus 2012

one off my favorite,s ...

Beef Shanghai  met n frisse kwamkwamer sloeg

Je hebt nodig ;

Een pak Beef Shanghai ( knorr )
tussen de 350 en 500 gr gehakt ik neem altijd runder
Op het pak staat 1 prei maar ik gebruik n heel groentepakket
100 gr Tauge
350 ml water
Olie
Ik kook altijd wat extra Chinese mie
want de hoeveelheid die er in het pak meegeleverd word daar hebben wij 3en niet genoeg aan 

verse knoflook en daar komt ti weer n vers rood pepertje
Hihi anders kom ik nooit door m,n pepertjes heen die m,n plant blijft geven

De bereiding is zo simpel je kan het n kind nog wel laten doen

Je doet het gehakt in een kom en doe daar de "kruidenmix bij uit het pak
zet n pan met water en wat zout op voor de Mie
Meng dat goed door met n fijn gesneden pepertje en de verse knoflook ( 2 teentjes)
Rul het gehakt in een braadpan en gooi er dan het groente pakket bij

bak de groenten even mee
Voeg dan 350 ml water  en het zakje  "saus uit het pak  toe aan je gehakt groente mengsel
laat dit 3 min doorkoken
Voeg er dan de tauge aan toe dan blijft daar nog n lekkere Bite aanzitten

Ondertussen kookt je water wel en daar gooi je de Chinese mie in kook die 3 min
Maak de mie los door er met 2 vorken in te "snijden " Snijbeweging met de vorken
Doe de mie in een kom en voeg daar het zakje "olie uit het pak aan toe

Serveer de chinese mie toe aan je gehakt groente mengsel en hussel t geheel goed door
Of serveer de mie los van de saus , dat laat ik helemaal aan jullie losbandigheid over

De Sloeg ( sla ) is ook simpel

kwamkwammer
tomaat
mozzarella
peper en zout
balsamico olie

Je neemt een kwamkwammer ( jullie noemen t ook wel n komkommer )
Haal de kontjes eraf en schil m met de kaasschaaf of dunschiller
maak met dezelfde kaasschaaf dunnen plakjes
Was de tomaten verwijder het kroontje en snij er dunnen plakken van
Neem de mozzarella en snij die ook in dunne plakken
hussel die 3 ingredienten door mekaar en voeg er naar smaak peper en zout aan toe
Opzich is i zo al lekker maar ik doe er nog een scheutje balsamico olie overheen

Eet se met hapjes !! wel blazen he  !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten