dinsdag 21 augustus 2012

Masala kip ...

Tja dit is best n lang lijstje hier komt ti..

( denk erom masala is n soort van kerrie dus kan vlekken achterlaten op je werkblad of kleding als je morst )

Kippepoten of kipfilet   ( gaartijd van de pootjes is langer dan die van de kipfilet)
Boontjes snijbonen , haricot verts, kouseband
Aardappelen
Uien
Peperkorrels
Boullionblokjes
rode peper vers of gedroogd
Knoflook
Masala kruiden ( ik haal ze bij de Toko )
Laurierbladjes
peper en zout
Water
Sambal  Toevoegen naar smaak

Je start door de kip goed te kruiden met de masala kruiden
Zorg dat om elk stukje vlees rondom de kruiden zitten
Gooi dan nog eens 6 eetlepels masalakruiden bij de kip
Maak 4 uien schoon en snij die in stukjes
Gooi die bij het kipkruiden mengsel
maak de peperkorrels beurs/klein in de vijsel
doe ook die samen met t laurierblad en 4 teentjes knolook bij t kipkruiden mengsel
De knoflook wel even door de pers halen
Neem 4 Bouillon blokjes maak die klein en die mogen er ook bij
Zet dit mengsel in de koelkast des te langer het staat des te meer treken de kruiden in de kip
( ik maak het meestal de avond van te voren )

Schil dan de aardappelen alvast en zet je in een pan water even opzij
Maak de boontjes schoon en zet die op met wat zout


Doe n klontje boter in je pan en braadt de kip goed aan
Neem dan de kip even uit de pan en zet m even opzij
In je schaal van de kip liggen nu de masalakruiden met de ui pepers en de knoflook
Fruit dat even aan en doe dan de aangebraden kip erbij
Giet daar water op voldoende dat alles Goed onderstaat
denk aan n grote pan want ook de aardappelen voeg je aan die pan toe
Laat het nu sudderen tot de kip en de aardappelen gaar zijn

de smaak van de masala trekt door het meekoken in het vocht helemaal in de aardappel

serveer de kipmasala samen met de boontjes
Ik zeg je pan kan nooit groot genoeg zijn want hier blijf je van eten
Eet se 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten