donderdag 6 december 2012

Crostini met paprika

vandaag op het menu 'Crostini met geroosterde paprika

dit heb je r voor nodig :
  • 2 ciabatta's (afbakbrood)
  • 1 bakje ricotta (verse kaas 250 g)
  • 2 pakjes geitenkaas naturel 45+ (a 125 g)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 bakje Italiaanse kruiden (20 g)
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de baadjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 potje gegrilde rode paprika (295 g), uitgelekt
Snijd de kapjes van de ciabatta?s.
Snijd beide ciabatta's in 10 sneetjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.
Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot.
Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix fijn met de helft van het basilicum en voeg toe aan het kaasmengsel.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Voeg de rasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met citroensap.
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op
Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee.
Dan zijn ze klaar om te Serveren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten