zaterdag 8 december 2012

Quiche met Vijg en Walnoot ...

Vandaag in de keuken " Quiche met Vijgen En Walnoten

'Wat ga je ervoor in huis halen ?
1 pompoen (biologisch) 
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid 
1 bakje walnoten (60 g) 
1 zakje vijgen (200 g) 
3 eieren, losgeklopt 
1 bekertje slagroom (125 ml) 
1 stukje Gorgonzola (kaas 185 g), in blokjes 


Verwarm de oven voor op 200 ºC
Snijd de pompoen in parten van 1 cm
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken
Verdeel over de bodem van de vorm
Leg de pompoen er in een waaiervorm op
Klop de eieren met de slagroom
Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche
Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak m ca. 50 min. in de oven af

Tip van de kokkerelchef !
Jekunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken
Bewaar m dan afgekoeld en afgedekt in de koelkast
En zet voor serveren afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten