zaterdag 1 december 2012

Walnotenquiche ...

Vandaag staat er op het menu "Walnotenquiche met oude kaas


Je moet er nog wel t volgende voor in huis halen ;

60  gr walnoten gepeld
6    plakjes roomboterbladerdeeg
75  gr waterkers
200 gr tuinerwten
4    eieren
200 ml creme fraise
150 gr oude kaas
250 gr romaatjes  ( tomaatjes)

en n qiuchevorm van plus minus 26 cm doorsnee


Verwarm de oven voor op 200 °C 
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min goudbruin
Schep ze  regelmatig om laat ze afkoelen op een bord 
Bekleed de quiche vorm rondom met het bladerdeeg
Daarna Snij je de waterkers grof
Spoel de erwten onder koud stromend water en laat ze even uitlekken
Meng de waterkers samen met de geroosterde walnoten in een kom
Verdeel dat mengsel over de bodem van de met bladerdeeg beklede vorm 
Klop de eieren los samen met de crème fraîche
Meng de kaas erdoor en breng het op smaak met peper en zout
Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche
Schenk als laatste het eimengsel erover heen
En Bak de quiche in 35-40 min goudbruin en gaar
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten