donderdag 20 december 2012

Tip 2 voor je kerstdiner ....

Vandaag in de kokkerelkeuken   `Eendenborst

wat heb je nodig ;

Halve Knolselderij
500 gr aardappelen
100  ml melk
50 gr Margarine
halve theelepel Nootmuskaat
Eendenborst
2 eetlepels Bijenhoning
halve theelepel Kaneel
2 Pers sinaasappelen


Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm.
Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm de melk in een steelpan.
Stamp de knolselderij, aardappelen, melk en boter met de pureestamper tot puree.
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Snijd ondertussen de velkant van de eendenborsten kruislings in zodat een ruitjespatroon ontstaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 min.
Draai om en bak nog 1 min.
Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal.
Verdeel de honing en kaneel erover.
Pers 1 sinaasappel uit. Snijd de andere in plakjes.
Schenk het sap over de eend en leg de plakjes erop.
Bak ca. 10 min. in de oven.
Laat de eend uit de oven 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Snijd in plakken en verdeel over 4 borden.
Serveer met de puree.
Lekker met witlof






Geen opmerkingen:

Een reactie posten