donderdag 14 februari 2013

Chili saus ......

Vandaag een recept wat aansluit op het recept van Gisteren "chili saus ..

Dit haal je daarvoor in huis

10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur)
10 el suiker
10 el water
6-8 lange verse rode pepers
4 teentjes knoflook
1 el olie
2 tl grof zout

De pepers wassen, schoonmaken en in lengte halveren. 
Dan afhankelijk van de scherpte de zaadjes en zaadlijsten verwijderen (maakt de saus zachter) of er in laten (maakt de saus scherper)
De peper met 2 tl grof zeezout in een vijzel doen en fijnwrijven, ze mogen nog korrelig zijn. 
10 el rijstazijn, 10 el suiker met 10 el water aan de kook brengen en tot een lichte siroop in laten koken. Intussen 4 teentjes knoflook pellen en fijnhakken. 
De knoflook langzaam en zachtjes in 1 el olie stoven en met de pepers door de siroop roeren.
De saus in een flesje of pot gieten en af laten koelen. 
Lekker bij aziatische gerechten bijv. loempia′s en op n broodje Biefstuk !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten