zaterdag 23 februari 2013

Smulrol ....

Vandaag in de kokkerelkeuken de  `Smulrol  zonder frituren !

En dit gaat er in dat recept :

2 eetlepels pijnboompitten
* 1 ui
* 1 eetlepel olijfolie
* 250 gram rundergehakt
* 200 gram roerbakgroenten
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels pesto
* versgemalen peper en zout
* 1 blik pizzadeeg(b.v Danerolles of Koopmans )
* 1 ei
* 4 eetlepels fijngeraspte parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul en bruin.
De roerbakgroenten mee bakken op een hoog vuur gedurende 3 minuten.
Voeg de pijnboompitten, de tomatenpuree, de pesto en zout en peper naar smaak toe en laat alles op een laag vuur zo′n 5 minuten pruttelen.
Rol het deeg uit en verdeel het in 4 gelijke stukken.
Verdeel het gehaktmengsel erover.
Rol het deeg om de vulling heen en druk de uiteinden goed vast.
Leg de rolletjes met naden naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi de parmezaanse kaas erover.
Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten bruin en gaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten