zaterdag 9 februari 2013

Scones ...

Vandaag een recept Voor `Scones

En dit heb je daarvoor nodig:

120 g krenten
315 g bloem
4 el basterdsuiker
1 el bakpoeder
1 mespuntje zout
190 g koude boter
90 ml slagroom

Aardbeicompote
250 g aardbeien
100 g suiker
1 citroen
1 sinaasappel

Clotted cream
50 g crème fraîche
150 g mascarpone

1 muffintray
boter om in te vetten
1 eidooier om te bestrijken
1 el room om te bestrijken
 Scones

Week de krenten circa 30 minuten in warm water.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan.
Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg.
Laat de krenten uitlekken, dep droog en meng door het deeg.
Vorm 12 kleine bolletjes van het deeg van circa 4 centimeter doorsnede.
Vet de muffintray in en verdeel de bolletjes in de muffintray.
Meng de eidooier met de room. Bestrijk de muffinbolletjes met het smeersel.
Bak de scones in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeicompote

Breng de aardbeien met de suiker aan de kook.
Halveer de citroen en de sinaasappel.
Pers het sap uit een helft van de citroen en sinaasappel en voeg toe aan de aardbeien.
Kook circa 5 minuten tot de compote zacht is en laat afkoelen.

Clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en serveer bij de scones en de compote.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten