zondag 17 februari 2013

Jambalaya ....

Vandaag een recept voor Een Caribische rijstschotel " Jambalaya

En dit heb je ervoor nodig :

1 zak scampi (500 g, diepvries) 
200 g chorizoworst, in blokjes 
2 eetlepels olijfolie 
1 grote ui 
2 stengels bleekselderij, in blokjes 
1 rode paprika, in stukken 
1 rode peper (met zaadjes), in ringetjes 
200 g achterham, in grove stukken 
1 bakje tasty tom trostomaten, in vieren 
300 g witte rijst (langkorrel) 
500 ml kippenbouillon (van tablet) 
2 eetlepels peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
  
Zonodig je Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen. 
In een braadpan bak je de chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. 
als ze gebakken is schep je de Chorizo op n bordje
De Garnalen bak je in t bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min. tot ze gaar en roze zijn. 
Leg de gebakken Garnalen Naast de chorizo op t bord
In rest van bakvet de ui, bleekselderij, paprika en de rode peper 2-3 min. bakken. 
Doe er dan de Ham, chorizo, tomaat en rijst er door en 1-2 min. zachtjes bakken. 
Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 min. gaarkoken. 
Op smaak brengen met zout en veel peper. 
Helft van scampi erdoor scheppen. 
Verdeel de Rijstschotel in vier grote kommen  verdeel er de rest van de scampi  er overheen
Peterselie erover strooien en je kan aan tafel Eet se

Geen opmerkingen:

Een reactie posten