maandag 13 mei 2013

Hamlappen met peer ...

Vandaag en recept voor `Hamlappen met peer ...


En dit haal je ervoor in huis

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 350 g hamlappen, in 4 stukken
  • 60 g boter
  • 1 ui, in ringen
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
  • 1 handpeer (bijv. conference), gewassen
  • 125 ml boomgaard sap peer (fles 1 liter)
  • 1 zak spinazie (300 g)
  •  
  •  
  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. 
  •  Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. 
  • Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. 
  • Keer halverwege. Neem uit de pan. 
  • Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. 
  • Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. 
  • Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. 
  • Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. 
  • Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel. 
  • Verhit 20 g boter in een hapjespan. 
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Giet de aardappelen af. 
  • Vang wat kookvocht op. 
  • Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. 
  • Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.  
  •  
  • SMAKELIJK ETEN !! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten