maandag 20 mei 2013

Rollade ...

Vandaag een recept in de Kokker-El keuken voor "Rollade

Men neme :

1 bol knoflook 
6 el olijfolie 
1 runderrollade of kiprollade of kalkoen rollade , op kamertemperatuur 
1 pot 3 verse kruiden voor bij wild (tijm, rozemarijn en oregano, versafdeling) 
1 pakje gerookt ontbijtspek 

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn.
Zet in de schaal en bestrijk met 1 el olie.
Pof 20 min.
Laat afkoelen en duw de tenen knoflook eruit.
Zet de oven op 140 °C.
Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open.
Bestrooi met peper en zout.
Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met 5 el olie.
Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie.
Verdeel de knoflook erover.
Duw dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek.
Bind op met het touw en leg in de ovenschaal.
Bak in 75 min. rosé in de oven.
 ( ik bak m liever in de pan dan kun je m tussendoor nog bewateren met de braadjus dan droogt hij minder snel uit )
Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Lekker met Italiaanse puree   ( dat recept volgt morgen )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten