dinsdag 14 mei 2013

Provencaalse Tonijnschotel ...

Vandaag een recept voor een `Provensaalse Tonijnschotel

En dit gaat erin;

1 blikje tonijn moot in water (200 g) 
2 el olijfolie 
1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g) 
2 uien, in parten 
2 tenen knoflook, fijngesneden 
1 blik tomatenblokjes (400 g) 
1 Frans stokbrood (afbakbrood), in stukjes 
75 g kruidenboter (bakje 100 g) 

Start met je oven voor te verwarmen op 180 °C.
Verdeel de tonijn in stukjes en schep om met wat peper en zout.
Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de uien 5 min.
Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Meng de wokgroente met de tomatenblokjes met vocht en de stukjes tonijn en schep in de ovenschaal of braadslee.
Bestrijk de sneetjes stokbrood met de kruidenboter, verdeel ze met de boterkant naar boven over de schotel, zodat het mengsel wordt afgedekt.
Zet de ovenschaal of braadslee in de oven en bak het gerecht in 20 min. goudbruin en gaar

Handig want je kan m van te voren klaar maken en afbakken als je wilt gaan eten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten