vandaag t recept voor Appeltaart
Weer een deel gebruikt van de Bakerybullgaard appeltjes
Temperatuur oven - 180 graden
Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan 300 gram
bloem,
Doe er dan 150 gram basterdsuiker en een ei bij
Kneed het mengsel tot een
samenhangend geheel.
Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem.
Gebruik
1/3 deel voor de rand van de bakvorm
En 1/3 deel voor de reepjes op de
bovenkant van de appeltaart.
Bestrooi de bodem van de taart met 2
eetlepels paneermeel.
Leg de in halve maantjes gesneden schijfjes appel of blokjes
in diverse lagen over de bodem.
Bestrooi elke laag deze met flink wat
suiker en kaneel.
Snijd de reepjes en leg deze kruislings over de
bovenkant van de taart.
Goed aandrukken aan de randen. Bestrijk de
reepjes met een losgeklopt ei.
Zet de springvorm in het midden van de
oven en bak de appeltaart circa 60 minuten.
en dan als ze nog warm is een puntje afsnijden voor jezelf doe er n grote schep slagroom op en smullen maar ....
Hihi het eerste puntje is altijd voor de chef !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten