woensdag 5 september 2012

Bami...

Vandaag maak ik Bami

wat heb je hiervoor nodig :


Nou een Goeie afhaal chinees Hihihihi LOL

Kipfilet


Bamigroentenpakket                           
Bamimix
Pepertje of sambal
Ketjap manis
Ei
Mie
Stukje Spekvet

Bereiding gaat als Volgt ....
Wel de bami mix in warm water


Je snijdt de kipfilet in kleine reepjes of blokjes
Je kruid ze met peper zout kerriepoeder paprika poeder Gemberpoeder en je knijpt er 2 teentjes knoflook bovenuit doe er dan een scheutje ketjap manis overheen , dan alles ff met mekaar husselen
Je snijdt het pepertje in smalle reepjes ( kun je niet dun snijden Knip ze dan met n schone schaar )
Je bakt de dobbelsteentjes Spekvet en  als die wat mat van kleur worden dan doe je de kipfilet erbij


zodra de kipfilet gaar is gooi je er de bamigroenten bij en je husselt het geheel
Klust dan 2 a 3 eieren die kun je er op twee manieren doorheen mengen
A je klust de eieren en je bakt ze in de koekenpan haal ze uit de pan laat ze wat afkoelen en snij ze dan eerst in reepjes en snij van die reepjes omelet blokjes
Voeg die aan het bamivlees/groente mengsel toe
B je zet de braadpan  met het kipfilet groente mengsel op hoog vuur en je giet t geklutste ei er doorheen
Door de warmte stolt het ei
Gooi er daarna de gewelde Bamimix bij
Zet het vuur uit en laat dat geheel even aan mekaar wennen
Des te langer het zo staat des te meer trekt de smaak van alles in mekaar

Zet n pan op met ruim water en n snuifje zout
Als het water kookt doe je er de nestjes mie bij  kook de mie volgends de richtlijnen op de verpakking
Voeg de mie toe aan je kipfilet/groente mix en dek de tafel

Serveer met kroepoek en Home made pinda saus   ( dat recept volgt morgen )
Selemat makan






Geen opmerkingen:

Een reactie posten