wat heb je hiervoor nodig :
Nou een Goeie afhaal chinees Hihihihi LOL
Kipfilet
Bamimix
Pepertje of sambal
Ketjap manis
Ei
Mie
Stukje Spekvet
Bereiding gaat als Volgt ....
Wel de bami mix in warm water
Je snijdt de kipfilet in kleine reepjes of blokjes
Je kruid ze met peper zout kerriepoeder paprika poeder Gemberpoeder en je knijpt er 2 teentjes knoflook bovenuit doe er dan een scheutje ketjap manis overheen , dan alles ff met mekaar husselen
Je snijdt het pepertje in smalle reepjes ( kun je niet dun snijden Knip ze dan met n schone schaar )
Je bakt de dobbelsteentjes Spekvet en als die wat mat van kleur worden dan doe je de kipfilet erbij
zodra de kipfilet gaar is gooi je er de bamigroenten bij en je husselt het geheel
Klust dan 2 a 3 eieren die kun je er op twee manieren doorheen mengen
A je klust de eieren en je bakt ze in de koekenpan haal ze uit de pan laat ze wat afkoelen en snij ze dan eerst in reepjes en snij van die reepjes omelet blokjes
Voeg die aan het bamivlees/groente mengsel toe
B je zet de braadpan met het kipfilet groente mengsel op hoog vuur en je giet t geklutste ei er doorheen
Door de warmte stolt het ei
Gooi er daarna de gewelde Bamimix bij
Zet het vuur uit en laat dat geheel even aan mekaar wennen
Des te langer het zo staat des te meer trekt de smaak van alles in mekaar
Zet n pan op met ruim water en n snuifje zout
Als het water kookt doe je er de nestjes mie bij kook de mie volgends de richtlijnen op de verpakking
Voeg de mie toe aan je kipfilet/groente mix en dek de tafel
Serveer met kroepoek en Home made pinda saus ( dat recept volgt morgen )
Selemat makan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten