Afgelopen weekend hebben we de appelboom geoogst
En deze hele schaal vol is eraf gekomen
T probleem is wel dat ze snel bederven
Dus dat word alles Schillen en verwerken in allerlei lekkers !!!
Vandaag het recept voor Appelmoes
Citroensap (2 eetlepels),
Suiker naar smaak (circa 150 gram voor Goudrenetten)
Kaneel
bereidingswijze
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de partjes nogmaals door.
Doe alles in een pan met 10 cl water en breng aan de kook.
Deksel op de pan, vuur laag zetten en in ca. 20 minuten gaar koken.
Roer voortdurend om en pas op dat de appels niet aanbranden.
Als de appels tot moes kapot zijn gekookt het vuur doven.
Eventueel Nog even met de pureestamper prakken en suiker toevoegen naar smaak.
Giet de appelmoes in een kom, bestrooi hem met de kaneel en dien warm op.
Lex eet m het liefst in een schaaltje Yochurt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten