maandag 10 september 2012

Gehakt met Sperciebonen en satesaus..

Een beetje van mezelf en n beetje van Maggie
Spercieboontjes met gehakt en satesaus

Je hebt hiervoor nodig:

Mix voor  Gehakt met Sperciebonen van B.v Maggie
400 gr sperciebonen
rode paprika
Rood pepertje  ( uit eigen tuin )
ui ( uit de groentetuin van de ouders van m,n vriendin)
500 gr Gehakt
Verse knoflook  ( of poeder)
Peper en zout 
Rijst of aardappelpuree

Je begint met het opzetten van de sperciebonen
Ze moeten net onder water staan met wat zout erin
Terwijl je de boontjes beetgaar kookt ga je beginnen aan t klein snijden van de ui en de paprika

En je snijdt of knipt t rode pepertje in fijne ringetjes
Je neemt een braadpan/hapjespan en daar doe je n klontje boter in
Fruit de ui en de paprika even ligt aan  doe er dan het gehakt bij en pers er de knoflook boven uit
Doe er wat zout en peper bij en rul het geheel op n middenhoog vuur
Als het gehakt geruld is maak dan de mix aan met 400 ml water en voeg die toe
 



Laat dat mengsel even 2 min goed doorwarmen 
Giet de boontjes af en voeg die ook toe aan de braadpan
Laat ook dat nog 2 min goed doorkoken en serveer het dan met rijst of aardappelpuree
De saus serveer je apart van de rijst of aardappelpuree

Tis lekker en simpel en zo klaar   eet smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten