Dus geen home made recept vandaag !!
Maar ik heb wel div recepten opgezocht Voor op de barbeknoei
1 met Vlees en 1 met vis
Spaanse karbonade met Paprika
Ingrediënten
- 4 karbonades, naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepel sherry (medium dry)
- 6 eetlepel olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepel peterselie, verse, fijngeknipt
- zout
- versgemalen, zwarte peper
Instructies
- Snijd de paprika’s in brede repen.
- Rooster de karbonades 10-15 centimeter boven de hete kolen in 6-8 minuten bruin en gaar.
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
- Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olijfolie, leg ze op een barbecue- groenterooster en rooster ze in 8-10 minuten gaar. Schep ze af en toe om.
- Schep de geroosterde paprika’s in een schaal en meng de azijn, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
- Leg de karbonades op vier borden en schep de paprika’s ernaast
Zeebaars
Zeebaars/chorizo/venkel
Ingrediënten voor 4 personen
2 zeebaarzen, gefileerd
1 chorizo
2 venkelknollen
1 citroen
1 appelsien
1 teentje look
4 kerstomaten
rucola
olijfolie
piment d’espelette
1. Chorizo-olie
Snij ongeveer 1/3 van de chorizo is plakjes van ongeveer een halve centimer dik. Zet een pan op een laag vuur en doe de plakjes in de pan. Overgiet met olijfolie tot de plakjes net onderstaan. Laat een half uur trekken op het vuur. Laat de olie met de chorizo afkoelen en giet vervolgens door een zeef. Gebruik enkel de olie, de chorizo zelf is niet meer lekker.
2. Venkelzalf
Kook een venkelknol in een bodempje met water tot hij goed gaar is. Snij de venkel in stukken en doe in de blender. Voeg enkele druppels appelsiensap erbij, enkele druppels olijfolie en enkele druppels van het kookvocht. Kruid af met peper en zout. Als de zalf niet glad genoeg is van textuur gewoon wat meer kookvocht bijvoegen.
3. Gebakken venkel
Snij een venkelknol in gelijkmatige blokjes. Bak de venkelblokjes in olijfolie met een teen look in op een laag vuur tot ze gaar maar nog krokant zijn. Voeg zeste van een halve citroen toe en kruid af met peper en zout.
4. Chorizochips
Snij wat chorizo in flinterdunne plakjes. Zet de plakjes tussen twee lagen bakpapier in een oven van 180 en laat bakken tot ze krokant zijn.
5. Zeebaars
Smeer de zeebaars in olijfolie en kruid met peper en zou. Gril de vis op de velkant op een hete BBQ of in de grillpan.
6. Samenstelling gerecht
Spuit dotjes venkelzalf op het bord. Leg er wat stukjes gebakken venkel tussen, wat stukken kerstomaat en de chorizochips. Plaats de vis op het bord met de velkant naar boven. Strooi wat piment d’espelette op het vel. Druppel wat van de chorizo-olie over over het bord. Versier met wat rucolablaadjes.
Ingrediënten voor 4 personen
2 zeebaarzen, gefileerd
1 chorizo
2 venkelknollen
1 citroen
1 appelsien
1 teentje look
4 kerstomaten
rucola
olijfolie
piment d’espelette
1. Chorizo-olie
Snij ongeveer 1/3 van de chorizo is plakjes van ongeveer een halve centimer dik. Zet een pan op een laag vuur en doe de plakjes in de pan. Overgiet met olijfolie tot de plakjes net onderstaan. Laat een half uur trekken op het vuur. Laat de olie met de chorizo afkoelen en giet vervolgens door een zeef. Gebruik enkel de olie, de chorizo zelf is niet meer lekker.
2. Venkelzalf
Kook een venkelknol in een bodempje met water tot hij goed gaar is. Snij de venkel in stukken en doe in de blender. Voeg enkele druppels appelsiensap erbij, enkele druppels olijfolie en enkele druppels van het kookvocht. Kruid af met peper en zout. Als de zalf niet glad genoeg is van textuur gewoon wat meer kookvocht bijvoegen.
3. Gebakken venkel
Snij een venkelknol in gelijkmatige blokjes. Bak de venkelblokjes in olijfolie met een teen look in op een laag vuur tot ze gaar maar nog krokant zijn. Voeg zeste van een halve citroen toe en kruid af met peper en zout.
4. Chorizochips
Snij wat chorizo in flinterdunne plakjes. Zet de plakjes tussen twee lagen bakpapier in een oven van 180 en laat bakken tot ze krokant zijn.
5. Zeebaars
Smeer de zeebaars in olijfolie en kruid met peper en zou. Gril de vis op de velkant op een hete BBQ of in de grillpan.
6. Samenstelling gerecht
Spuit dotjes venkelzalf op het bord. Leg er wat stukjes gebakken venkel tussen, wat stukken kerstomaat en de chorizochips. Plaats de vis op het bord met de velkant naar boven. Strooi wat piment d’espelette op het vel. Druppel wat van de chorizo-olie over over het bord. Versier met wat rucolablaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten