Noedels uit Tsjechie ( houskovy Knedlik)
Naar een recept van Danny van Bonkie,s home
2 kleine kaizerbroodjes
400 gram bloem
bakpoeder
ei
snufje zout
200 ml melk
Bereiding
De broodjes in kleine dobbelsteentjes snijden en licht in de margarine bakken.
In een grote kom de bloem en het bakpoeder zeven
en mengen tevens een
snufje zout en de melk langzaam toevoegen
en tot een glad deeg kneden.
Tot slot de gebakken dobbelsteentjes brood toevoegen en nog eens alles
goed kneden.
Maak van het deeg twee rollen en laat ze 10 minuten op een warme plek rijzen.
Geef de rollen dan in kokend water en laat ze 20 minuten koken (na 10 min. even omdraaien).
Haal de rollen eruit en snij ze met het touw in schijven van ongeveer 1
1/2 cm dikte. ( de schijven kan U ook afgekoeld invriezen). Ook zonder
de Kaiserbroodjes toe te bereiden !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten