zondag 2 september 2012

zalm en gehakt pakketjes ...



Vandaag maak ik zalm & gehaktpakketjes                                        

Je hebt hiervoor nodig :

Zalm
Gehakt
Uitje
Rood pepertje
Verse Knoflook
Cremekaas of creme Fraise met n lente uitje erdoor                      
Peper en zout
Citroensap
Ei
Blauwe ader kaas
Oven

Tomaat
 



Verwarm de oven voor op 225 graden ongeveer 10 a 15 min
Haal het rooster of bakblik er uit voordat je de oven aan zet


Je ontdooit de plakken bladerdeeg
Je snippert het uitje snijdt t pepertje klein en die fruit je aan knijp daar 2 teentjes knoflook bovenuit
Neem dan het gehakt en doe dat bij het ui knoflook pepertje mengsel rul het gehakt door t mengsel
Brokkel daar n klein beetje Blauwe ader kaas boven en roer die erdoorheen .
snij 1 of 2 tomaten klein en roer dit er ook nog doorheen nog even 2 min meebakken en zet dan het vuur uit
Gebruik zo weinig mogelijk boter omdat het mengsel anders te vet word in de Gehaktpakketjes


Dep de stukjes zalm droog en bevochtig ze met ietwat citroensap doe er peper en zout overheen en smeer ze dan in met de Creme kaas of creme fraise met lenteuitjes
neem een plakje bladerdeeg vouw de zalm tot een rolletje en leg dat diagonaal op t vel bladerdeeg
Vouw dan t vel bladerdeeg diagonaal dicht bevochtig de randen met wat geklutst ei en druk de randen dicht
leg ze dan of op n bladblik of op een rooster waar je Bakpapier op maat opgelegd hebt.




Neem een vel bladerdeeg en doe daar 1 lepel van het gehakt mengsel in het midden op
vouw dan van t vel bladerdeeg een pakketje
Leg die pakketjes ook op het bakpapier of bakblik
Smeer alle vellen bladerdeeg in met het geklutste ei


Schuif dan het geheel in je voorverwarmde oven en heb dan 20 a 25 min geduld
Serveer het met n frisse salade


Eet smakelijk    !! de gehaktpakketjes zijn een probeersel dus haha ben heeeel benieuwd hoe die gaan smaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten