wat heb je daarvoor nodig :
Pindakaas Met of zonder stukjes noot kan allebei
Ketjap manis
ketchup
Teentjes knoflook
Suiker
Gemberpoeder
Sambal oelek of een half rood pepertje
Melk
Ui
Schep de pindakaas in het pannetje en pers hierboven 2 flinke teentjes knoflook uit.
Fruit in een andere pan een uitje en als die licht bruin is voeg deze dan toe aan de pindakaas
Voeg vervolgens de ketjap, ketchup, gemberpoeder, sambal of klein gesneden rode pepertje , zout en de suiker toe.
Verkruimel dan een Klein buillion blokje door de pindakaas
Zet het vuur laag aan en giet wat melk door de saus.
Roer de melk er goed doorheen tot de saus glad is
Blijf door de saus roeren en laat deze langzaam warm worden.
Zet het vuur niet te hoog, dan kan de saus snel te dik worden en koekt deze snel aan de bodem van de pan aan
Dan proef je of de saus al op smaak is.
Als je vindt dat hij niet scherp genoeg is, kun je wat sambal toevoegen.
De pindasaus kun je bij veel gerechten eten en wil je er sate saus van maken ?
Dan voeg je gewoon wat meer melk toe !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten